Kesän 2015 näytelmä

Lopen Teatteriyhdistyksen ensi kesän näytelmä on ”Kunnan koukkuja eli Reviisori”. Näytelmä on Jukka Aaltosen vuonna 2012 dramatisoima versio venäläisen Nikolai Gogolin 1836 kirjoittamasta klassikosta ”Reviisori”, joka ilmestyessään aiheutti suuren kohun, suorastaan skandaalin satiirisuutensa vuoksi. Tämä viiltävän ajankohtainen näytelmä on useissa yhteyksissä mainittu maailman parhaaksi komediaksi. Näytelmän ohjaa Lopelle jo viidestä aiemmasta ohjauksesta teatterillemme tuttu Taru Kivinen

Komedia kertoo pienen kunnan korruptoituneessa johdossa aiheutuvasta paniikkista ja hysteriasta, kun käy ilmi, että tuntemattomana esiintyvä tarkastaja on tulossa vierailulle kuntaan. Samaan aikaan muuan tyhjäntoimittaja poikkeaa kunnassa. Kunnanjohto luulee häntä tarkastajaksi. Soppa on valmis.

Näytelmän tematiikka; ahneus, häikäilemättömyys, oman edun tavoittelu ja oman aseman väärinkäyttö ovat valitettavan ajankohtaisia edelleen….

Näytelmän ensimmäinen kokoontuminen on sunnuntaina 18.1.2015 klo 14:00 Lopen kunnantalon valtuustosalissa. (Yhdystie 5, 12700 Loppi) Lisätietoja voit kysellä: toveshipley(a)gmail.com. Kaikki uudet ja ”vanhat” harrastajat ovat lämpimästi tervetulleita!

Uusi hallitus järjestäytyi
Teatterin syyskokouksessa 2014 valitsema hallitus järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan puheenjohtaja Tove Shipley-Esselströmin johdolla seuraavasti:

  • varapuheenjohtaja Joni Lähde
  • sihteeri Tanja Uusitalo
  • rahastonhoitaja Hannele Ilmonen
  • tekniikka Ari Ranta
  • web Petri Hutri
  • catering + tapahtumavastaava Sanna Laiho.

Sen lisäksi hallituksen ulkopuolelta annettiin vastuita; puvustajaksi lupautui Tipi Taskinen, jolla on laaja kokemus puvustustehtävistä eri teattereista ja rekvisitöörin virkaa hoitaa jatkossakin Jari Wilska.

Kategoria(t): Juttua teatterista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.