Historiallinen syyskokous valitsi uuden hallituksen

Juhlavuosi sai arvoisensa kokouksen, kun peräti 24 yhdistyksen jäsentä kokoontui Lopen kunnantalolle sääntömääräiseen syyskokoukseen 11.9.2014. Paljon pohdittu tulevaisuus oli saanut huolestuneen jäsenistön liikkeelle ja tulevaisuus saatiin turvattua.

Kokous järjestäytyi ja syyskokouksen puhetta valittiin johtamaan Joni Lähde. Kokouksen polttavimmat kysymykset olivat tietysti vuoden 2015 talousarvio ja erityisesti siihen liittyvä mahdollinen tuottajan tehtävien kokonaisuus. Keskustelua käytiin paljon ja erityisesti Kari Tuomisen kokemus antoi hyvää osviittaa tulevalle hallitukselle. Talousarvio kuitenkin hyväksyttiin kommentein. Toimintasuunnitelma sai myös hyväksynnän pienin muutoksin.

Seuraavana asiana käsiteltiin sääntömuutosta, hallituspaikkojen määrän muuttamisesta muotoon puheenjohtaja ja 5-8 jäsentä. Vastaehdotuksena esitettiin sääntöjen säillyttämistä ennallaan. Asiaa perusteltiin puolin ja toisin ja äänestyksen jälkeen äänin 14-6 (4 tyhjää) päädyttiin sääntöjen säilyttämiseen ennallaan, eli hallituksessa on jatkossakin puheenjohtaja ja kuusi jäsentä. Tässä vaiheessa  vahvan kokoustekniikan tuntemuksen omaava Pekka Hutri opasti hallitusta ja myöhemminkin hienosti vinkkasi, että ehkäpä kevätkokoukseen kannattaisi ehdottaa sääntömuutokseksi myös hallituksen varajäsenten nimeämistä.

Kokouksen jännittävimmät hetket koettiin, kun uuden 2015 hallituksen muodostuksessa. Ensimmäiseksi ja ainoana ehdotettiin hallituksen puheenjohtajaksi Tove Shipley-Esselströmiä, hän oli aiemmin tuonut esille, että hän ei ole tehtävään käytettävissä, mutta Lopen Teatteriyhdistyksen onneksi Toven rakkaus teatteriin ja yhteisöön, sekä yksimielinen jäsenistön kannatus saivat mielen muuttumaan ja aplodien saattelemana valittiin Tove puheenjohtajaksi vuodelle 2015. Kokous jatkui sääntökeskusteluna ja todettiin, että erovuoroisuus säännön perusteella hallituksessa jäseninä jatkaisivat vielä vuoden Tanja Uusitalo ja Jukka Ranta. Hannu Majakero oli jo aiemmin henkilökohtaisiin ja hyväksyttäviin työkiireisiin perustuen ilmoittanut, että hän ei jatka hallituksessa. Tässä vaiheessa yhdistyksen puheenjohtaja ehdotti taukoa, joka hyväksyttiin. Tauon aikana Jukka Ranta oli päättänyt, että ryhmädynamiikan vuoksi, hän antaa mahdollisuuden uusille joustaville kyvyille ja ilmoitti, ettei jatka hallituksessa 2015. Hallituksen jäseniksi ehdotettiin useita ihmisiä ja ehdokaslistalle saatiin yhdeksän nimeä. Onkohan ikinä Lopen Teatterin historiassa ollut näin ainutlaatuista tilannetta? Suljetun ja tiukan lippuäänestyksen äänestyksen jälkeen ääntenlaskijat Tove ja Susanna Ranta suorittivat tärkeän tehtävänsä. Ääntenlaskun jälkeen; Puheenjohtajan Tove Shipley-Esselströmin ja toista kauttaan hallituksessa jatkavan Tanja Uusitalon lisäksi hallitukseen valittiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi Joni Lähde, Ari Ranta ja Sanna Laiho, sekä vuodeksi 2015 Petri Hutri ja Hannelle Ilmonen. Näin saatiin hallitukseen hienosti uutta innokkuutta ja myös vankkaa kokemusta. Uusi hallitus pitää järjestäytymiskokouksen loppuvuoden aikana. Tässä hallitus vielä kerran:

  • Puheenjohtaja 2015: Tove Shipley-Esselström ja jäsenet:
  • 2015 Tanja Uusitalo
  • 2015-2016 Joni Lähde
  • 2015-2016 Ari Ranta
  • 2015-2016 Sanna Laiho
  • 2015 Petri Hutri
  • 2015 Hannele Ilmonen

Toiminnantarkastajiksi jäsenistö valitsi aina luotettavat Jorma Laurilan ja Raimo Sireenin

Teatterin toiminnasta keskusteltiin runsaasti ja puheenjohtaja Tove ilmoitti, että kesän 2015 ohjaajaksi on valittu Lopen Teatterin luotto-ohjaaja Taru Kivinen. Toimivalla hallituksella on vielä tehtävänä näytelmävalinta kesälle 2015. Tulossa on varmasti taas upea teatterikesä; ehkäpä jotain yllättävää ja kokeilevaa, kuka tietää? Näyttelijävalinnasta ilmoitellaan.

Näin jännittävä kokous sai päätöksensä noin klo 21:05 ja kaikki kokoukseen osallistuneet lähtivät kotiin iloisin mielin, intoa ja ideoita puhkuen odottaen vain uusia haasteita!

Kokouksesta kirjaillen Jukka Ranta

 

 

Kategoria(t): Juttua teatterista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.