Teatteriyhdistys sai uuden puheenjohtajan

Lopen teatteriyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous järjestettiin 21.10.2015 Lopen kunnantalon kokoushuoneessa. Tällä kertaa ei ollut nähtävissä juhlavuoden kaltaista jäsenien rynnistystä kokoukseen. Paikalle saapui 10 yhdistyksen jäsentä, josta puolet oli jo nykyistä hallitusta. Kokous saatiin kuitenkin kahlattua läpi, ja saatiin uusi hallituskin kasattua ensi vuodelle. Kokouksen puheenjohtajana toimi Jukka Pyyhtiä.

Vuoden 2016 toimintasuunnitelman, jäsenmaksun suuruuden ja talousarvion kanssa ei ollut ongelmia, joten nämä asiat saatiin käsiteltyä nopeasti. Toimintasuunnitelma perustuu pitkältikin jo vuosien saatossa hyväksi todettuun toimintamalliin ja talousarvio toteutuneisiin tilinpäätöksiin sekä kuluvan vuoden talouteen. Jäsenmaksut puolestaan päätettiin pitää ennallaan.

Mukaillen edellisestä syyskokouksesta kirjoittaneen henkilön tekstiä voisin kirjoittaa näin: ”Kokouksen jännittävimmät hetket koettiin uuden hallituksen muodostamisessa”. Tälläkin kertaa syynä tuolle jännitykselle oli hallitukseen halukkaiden määrä,  mutta päinvastoin kuin viime vuonna syy oli halukkaiden vähyys. Erovuorossa on tänä vuonna kolme henkilöä ja kaksi henkilöä on ilmoittanut kuluvan vuoden aikana hallitukselle, etteivät jatka hallituksessa. Näin ollen paikkoja hallituksessa puheenjohtajan lisäksi oli auki 5 kuudesta. Ennen kuin päästiin edes varsinaiseen yhdistyksen puheenjohtajan ja hallituksen valintaan saakka toivat Tove Shipley-Esselström ja Tanja Uusitalo myöskin julki, etteivät ole käytettävissä uudessa hallituksessa. Tällä kertaa eivät auttaneet edes kauniit sanat saamaan kumpaakaan pyörtämään päätöstään jatkonsa suhteen.

Yhdistyksen puheenjohtajaa valittaessa päät kääntyivätkin sitten paikalla olleisiin Jukka Pyyhtiään ja Hannele Ilmoseen. Pienen keskustelun ja rohkaisun kautta syyskokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Hannele Ilmosen. Paikalla olleista hallituksessa erovuoroisuus-säännön perusteella jatkaa vielä vuoden Ari Ranta. Hallitukseen valittiin uudelleen kahdeksi vuodeksi Petri Hutri. Kaksivuotiskaudeksi valittiin lisäksi Jaana Ranta ja Ritva Hänninen. Viimeeksi mainitulta jouduttiin tosin varmistamaan puhelimitse hänen suostumuksensa. Kuluvan vuoden aikana estyneiden tilalle hallitukseen valittiin vuodeksi Pekka Hutri paikalla olleena ja Raisa Nousiainen ilmoittamansa halukkuuden perusteella. Näin siis saatiin kuin saatiinkin yhdistykselle hallituskin valittua vuodelle 2016.

Tässäpä siis vielä kertauksen vuoksi yhdistyksen hallituksen kokoonpano:

  • Puheenjohtaja 2016 Hannele Ilmonen
  • 2016 Ari Ranta
  • 2016-2017 Petri Hutri
  • 2016-2017 Jaana Ranta
  • 2016-2017 Ritva Hänninen
  • 2016 Raisa Nousiainen
  • 2016 Pekka Hutri

Toiminnantarkastajina jatkavat jo totuttuun tapaan Raimo Sireeni ja Jorma Laurila.

Lopuista kokouksen asiakohdista nostettakoon vielä pinnalle tuo tuottajan palkkaaminen. Tuottajan palkkaaminenhan oli otettu huomioon jo talousarviossakin, joten syyskokous jätti itse palkkaamista koskevan päätöksen hallituksen päätettäväksi.

Kokous saatiin näin päätökseensä klo 19.50.

Omasta ja vuoden 2015 hallituksen puolesta toivotankin nyt niin uusille kuin vanhoillekin hallituksen jäsenille onnea uusiin haasteisiin!

– Petri Hutri, web-vastaava (ainakin toistaiseksi)

PJ-vaihto PIKKU

Kategoria(t): Juttua teatterista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.